Păstăi cu zeamă

Păstăi cu zeamă

Se pun păstăile la fiert. Se face un mniez (un pic) de rântaÈ™ dintr-un mniez de ceapă, o jumătate de lingură de fărină (făină). Făina se â... Vezi reÈ›eta

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Chimenul se pune să fiarbă în apă. Se face un fel de rântaş, doar cu boia prăjită în ulei. Asta îi dă culoare supei. Se prăjește pâine p... Vezi rețeta

Laşte (tăieței) în moare (zeamă de varză murată)

Laşte (tăieței) în moare (zeamă de varză murată)

Se prepară un aluat din făină și apă, se frământă bine. Se întinde cu sucitorul o foaie cât mai subțire. După uscare se taie bucăți de 2... Vezi rețeta

Boţi în moare (zeamă de varză murată)

Boţi în moare (zeamă de varză murată)

Zeama de varză (moare) se diluează cu apă până are un un gust plăcut și se pune la fiert. Se fac boți ( bucăți de mămăligă de mărime p... Vezi rețeta

Chisăliță

Chisăliță

Se pune la dospit tărâțe de grâu, maia (drojdie) și cimbru. După ce au dospit, se strecoară și se pune la fiert. Când este fiartă se face un... Vezi rețeta

GuiaÈ™ de oaie

GuiaÈ™ de oaie

Se curăță și taie ceapă mărunt. Se pune la călit în ulei încins. Se pune sare, piper, boia. Se taie carnea și se prăjește împreună cu ce... Vezi rețeta