Se pun merele într-un ciubăr (butoi de lemn). Peste se pune apă. Se lasă la macerat până se acrește lichidul. Se scoate din butoi cu un furtun.... Vezi rețeta
Se spală perele pădurețe și se pun într-un butoi de lemn. Peste ele se pune apă și se lasă la acrit (fermentat) două sau trei săptămâni. Vezi rețeta
10 1 de apă 250 gr orz prăjit 250 gr mălai (boabe de porumb) o mână de flori de hamei Se fierb împreună până este fiert mălaiul. Se stre... Vezi rețeta
Se pun într-un borcan, în straturi, mure și zahăr ( circa1 kg de zahăr la 2 kg de mure). Se lasă o săptămână, la loc călduț, până iese s... Vezi rețeta
Pentru o porție: se culeg 30 de flori de soc, trei litri de apă, 2 lămâi și trei kilograme de țucur (zahăr). Se poate pune și drojdie, cam c... Vezi rețeta
Se alternează într-un borcan un rând de afine, un rând de zahăr. Se acoperă borcanul şi se bagă într-o groapă făcută în pământ. Groapa ... Vezi rețeta

