Oțet de mere pădurețe

Oțet de mere pădurețe

Se pun merele într-un ciubăr (butoi de lemn). Peste se pune apă. Se lasă la macerat până se acrește lichidul. Se scoate din butoi cu un furtun.... Vezi rețeta

Licvari

Licvari

Prunele curățate de sâmburi se pun într-un ceaun de cupru de aproximativ 50 de litri. Se lasă până a doua zi pentru a lăsa zeamă. Se face foc... Vezi rețeta

Ardei pentru ciorbe

Ardei pentru ciorbe

Se curăță și se macină ardeii. Se amestecă cu sare grunjoasă și se pun la borcan. Se folosește câte o linguriță sau două în mâncare. Vezi rețeta

Șuncă de porc afumată

Șuncă de porc afumată

Pulpa de porc se ține în sare 1-2 săptămâni. Se punea la fiert apă, cu boabe de muștar, piper, foi de dafin, boia, usturoi și sare multă. Ap... Vezi rețeta

Carne conservată

Carne conservată

Carnea de porc și cârnații se prăjeau în untură. Se scoteau, se puneau într-un vas de tablă. Peste se turna untura în care s-au prăjit. Vezi rețeta

Saramură pentru murături

Saramură pentru murături

Apă, oțet, sare, zahăr. Se mai punea piper, foi de dafin, frunză de țelină, boabe de muștar. Usturoi. Vezi rețeta