Se pun merele într-un ciubăr (butoi de lemn). Peste se pune apă. Se lasă la macerat până se acrește lichidul. Se scoate din butoi cu un furtun.... Vezi rețeta
Prunele curățate de sâmburi se pun într-un ceaun de cupru de aproximativ 50 de litri. Se lasă până a doua zi pentru a lăsa zeamă. Se face foc... Vezi rețeta
Se curăță și se macină ardeii. Se amestecă cu sare grunjoasă și se pun la borcan. Se folosește câte o linguriță sau două în mâncare. Vezi rețeta
Pulpa de porc se ține în sare 1-2 săptămâni. Se punea la fiert apă, cu boabe de muștar, piper, foi de dafin, boia, usturoi și sare multă. Ap... Vezi rețeta
Carnea de porc și cârnații se prăjeau în untură. Se scoteau, se puneau într-un vas de tablă. Peste se turna untura în care s-au prăjit. Vezi rețeta
Apă, oțet, sare, zahăr. Se mai punea piper, foi de dafin, frunză de țelină, boabe de muștar. Usturoi. Vezi rețeta

