Rakott káposzta (varză a la Cluj)

Rakott káposzta (varză a la Cluj)

Se pune varza murată la fiert. Când este fiartă se pune deoparte. Se face o friptură cu bucăți de carne tăiate mai mare. Se pune orez la fiert.... Vezi rețeta

Székelykáposzta  (varză secuiască)

Székelykáposzta (varză secuiască)

Se taie varza murată și se pune la călit. Se adaugă apă ori de câte ori scade până se călește. Când este călită, se pun coaste neafumate ... Vezi rețeta

Gulii umplute

Gulii umplute

Se curăță guliile și se scoate mijlocul. Se umple cu umplutura de sarmale: carne măcinată, ceapă călită, un ardei măcinat, o roșie tăiată... Vezi rețeta

Cartofi cu găluște

Cartofi cu găluște

Se curăță și se taie cartofii în patru (ca pentru piure). Când sunt fierți se scot și se bat. Între timp, se face un aluat din făină, apă ... Vezi rețeta

Rakottkáposzta  - ”Musaca” de varză murată

Rakottkáposzta - ”Musaca” de varză murată

1kg de varză murată fâșii 300 gr orez 1kg de pulpa de porc 2 fire de carnat 1 kg de costiță 0.5 l de smântână de casă Se spală ore... Vezi rețeta

Mâncare „vânătorească” (Vadas)

Mâncare „vânătorească” (Vadas)

Fierbem 1 kg de carne de vițel tăiată cubulețe cu 2-3 morcovi, 2 bucăți de pătrunjel rădăcină, o țelină potrivită și o gulie, ca pentru ... Vezi rețeta