Despre rețetă
- Categorie rețetă: Fel principal
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
- Autor rețetă: Picu Iulia, Sighetu Marmației, 31 ani
Distribuie:
Preparare
Fierbem 1 kg de carne de vițel tăiată cubulețe cu 2-3 morcovi, 2 bucăți de pătrunjel rădăcină, o țelină potrivită și o gulie, ca pentru a prepara o supă de carne. Condimentăm cu piper boabe, sare și chimen după gust. Când carnea este fiartă, se scoate din supă și se dă la o parte; legumele se trec prin mașina de tocat carne și se pun la fiert cu un pic din supă pentru a obține consistența unui sos. Se pune la fiert cu 2 foi de dafin și pastă de roșii. Separat, se pregătește un rântaș dintr-o lingură de făină, ulei și boia dulce și se toarnă peste sosul care este în fierbere. Se potrivește de sare și se acrește cu oțet după gust. Se servește împreună cu bucățile de carne și cu paste fierte.
