Licvari

Licvari

Prunele se curăță de sâmburi. Se pun într-un ceaun. Se lasă până a doua zi pentru a lăsa zeamă. Se face foc și se pune ceaunul. Cu un i... Vezi rețeta

Gem de mure

Gem de mure

Într-un borcan se puneau alternând, un strat de mure și unul de zahăr. Se lasă așa până când fructele lasă un sirop. Se strecoară siropul,... Vezi rețeta

Șuncă de porc afumată

Șuncă de porc afumată

Pulpa de porc se ține în sare o săptămână, apoi se pune la afumat cu lemn de prun sau cireș. Se lasă 2 zile la defumat, la înmuiat. Se pune... Vezi rețeta

Conservare carne

Conservare carne

Carnea tăiată felii se condimentează cu sare, piper. Se pune un pic de ulei È™i se lasă la macerat. Se aÈ™ează în borcane. Se acoperă cu unturÄ... Vezi reÈ›eta

Compot de fructe – Ruscova

Compot de fructe – Ruscova

La compot se pun la înmuiat pere, mere, prune uscate apoi se pun la fiert, dacă vrei poți îndulci cu zahar sau il lași fără. Poți manca cu pâ... Vezi rețeta

Tăieței cu nuci măcinate

Tăieței cu nuci măcinate

Aluatul de tăieței se tăia pătrățele, se dădea la cuptor. Se pregătea un sirop din zahăr, apă și nuci măcinate. Acest sirop se turna peste... Vezi rețeta