Pită de mălai

Pită de mălai

Într-un blid (bol) mai adânc se amestecă bine o jumătate de lităr (litru) de sămătișe (iaurt) cu un pahar de groștior (smântână), doua-t... Vezi rețeta

Pâine de mălai stropită cu smântână amestecată cu lapte acru și zahăr

Pâine de mălai stropită cu smântână amestecată cu lapte acru și zahăr

3 căni făină de mălai O cană făină albă 2-3 linguri sare 3 ouă ½ cană ulei O lingură bicarbonat stins în lapte acru sau iaurt Lapte... Vezi rețeta

Mămăligă cu jumări în straturi

Mămăligă cu jumări în straturi

Se curăță cartofii, se taie ca pentru piure și se pun la fiert. Când sunt fierți, se zdrobesc cartofii în apa lor. Se adaugă făina de mălai,... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) cu brânză

Tocană (mămăligă) cu brânză

Se pun la fiert în apă cu sare două-trei “hadaburci” (cartofi), curățate și tăiate în patru. După ce au fiert, se pasează bine în apa... Vezi rețeta

Balmoș

Balmoș

Se pune la fiert într-o oală, smântână de vacă sau de bivol. Când fierbe se pune făina de mălai amestecată cu făină de grâu. Se freacă p... Vezi rețeta

Balmoș

Balmoș

Se pune la fiert o jumătate de lităr (litru) de grostior (smântână). Se adaugă câteva bucățele de unt și un pic de sare. Când groștiorul ... Vezi rețeta