Despre rețetă
- Categorie rețetă: Fel principal
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea Ucraineană
- Autor rețetă: Ileana Botoș, Apșa de Jos (Lower Apsa), Ucraina ( Ukraine), 57 ani
Distribuie:
Preparare
Într-un blid (bol) mai adânc se amestecă bine o jumătate de lităr (litru) de sămătișe (iaurt) cu un pahar de groștior (smântână), doua-trei ouă, broză (bicarbonat) stinsă cu oțet, pene (cozi) de ceapa verde și mărar, tăiate mărunt, sare. Se adaugă fărină (făină) de mălai, cât să se obțină un aluat mai moale. Compoziția obținută se toarnă într-o tepșe (tavă), unsă cu oloi (ulei). Se coace, în cuptor, la foc potrivit, cam un ceas (o oră) și jumătate. Cu verdețuri în ea, pe la noi, la pita de mălai i se mai spune vărzar.
