Se pun la fiert perele și poamele (prunele) uscate și se mănâncă cu ptită (pâine) de mălai. Este o mâncare pentru zilele de post. Vezi rețeta
Se frământă un aluat din făină de pârgă (boabele de porumb proaspăt cules se prăjesc și apoi se macină), apă și sare. Nu se lasă nici la... Vezi rețeta
Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert în apă rece. Când e aproape fiartă mazărea, se pun în oală morcovi t... Vezi rețeta
Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Ceapa se taie mărunt. Într-o oală se pune ulei, ceapa și morcovii roştăluițî (rași pe răzătoar... Vezi rețeta
Se curăță și se taie mărunt una-două cepe, câțiva cartofi, pătrunjel, doi-trei morcovi, o gulie mai mică. Se taie o căpățână de varză,... Vezi rețeta
Se taie varza dulce și se fierbe în apă cu un pic de sare și o crenguţă de cimbru. Când varza este fiartă se face un rântaş care se pune în... Vezi rețeta
Pentru aluat: 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 19 linguri apă, o linguriță de bicarbonat de amoniu dizolvată în oțet, făină cât cupr... Vezi rețeta

