Prăjitură cu mere (de post)

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă de post
  • Zonă rețetă: Valea Cosăulu
  • Autor rețetă: Oanța Ileana, 73 ani, Călinești

Distribuie:

Preparare

Pentru aluat: 10 linguri de zahăr, 10 linguri de ulei, 19 linguri apă, o linguriță de bicarbonat de amoniu dizolvată în oțet, făină cât cuprinde. Se face un aluat mai moale. Din aluat se întind 2 foi. Se curăță merele, se dau pe răzătoare și se storc bine de zeamă. Se pune prima foaie în tavă și se presară pe ea nucă măcinată. Merele se amestecă cu zahăr și se aromatizează cu vanilie, scorțișoară, apoi se pun, bine stoarse, peste nucă. Deasupra se pune a doua foaie care se străpunge din loc în loc cu furculița, apoi se dă la copt.