1kg cartofi dați pe răzătoarea de hrenzele 150 gr faină albă 2 ouă Un pic de sare Piper după gust 2 buc. ceapă 4-5 linguri smântână ... Vezi rețeta
1 kg faină albă 4 liguri zahăr 1 linguriță sare 2 ouă 50 gr drojdie 500 ml lapte 100gr unt sau 150ml ulei Se frământă un aluat și ... Vezi rețeta
2 morcovi potriviți 1 țelină mică 1 o gulie mică 1rădăcină pătrunjel 150-200 gr arpacaș 200 gr ciuperci uscate și puse la înmuiat ... Vezi rețeta
Se pun merele într-un ciubăr (butoi de lemn). Peste se pune apă. Se lasă la macerat până se acrește lichidul. Se scoate din butoi cu un furtun.... Vezi rețeta
Prunele curățate de sâmburi se pun într-un ceaun de cupru de aproximativ 50 de litri. Se lasă până a doua zi pentru a lăsa zeamă. Se face foc... Vezi rețeta
Se curăță și se macină ardeii. Se amestecă cu sare grunjoasă și se pun la borcan. Se folosește câte o linguriță sau două în mâncare. Vezi rețeta

