Kribenihaluschken - găluște de cartofi

Kribenihaluschken - găluște de cartofi

1kg cartofi dați pe răzătoarea de hrenzele 150 gr faină albă 2 ouă Un pic de sare Piper după gust 2 buc. ceapă 4-5 linguri smântână ... Vezi rețeta

Goldhaluschken - Găluște aurite

Goldhaluschken - Găluște aurite

1 kg faină albă 4 liguri zahăr 1 linguriță sare 2 ouă 50 gr drojdie 500 ml lapte 100gr unt sau 150ml ulei Se frământă un aluat și ... Vezi rețeta

Gerstensupe -  Ciorbă de ciuperci cu arpacaș

Gerstensupe - Ciorbă de ciuperci cu arpacaș

2 morcovi potriviți 1 țelină mică 1 o gulie mică 1rădăcină pătrunjel 150-200 gr arpacaș 200 gr ciuperci uscate și puse la înmuiat ... Vezi rețeta

Oțet de mere pădurețe

Oțet de mere pădurețe

Se pun merele într-un ciubăr (butoi de lemn). Peste se pune apă. Se lasă la macerat până se acrește lichidul. Se scoate din butoi cu un furtun.... Vezi rețeta

Licvari

Licvari

Prunele curățate de sâmburi se pun într-un ceaun de cupru de aproximativ 50 de litri. Se lasă până a doua zi pentru a lăsa zeamă. Se face foc... Vezi rețeta

Ardei pentru ciorbe

Ardei pentru ciorbe

Se curăță și se macină ardeii. Se amestecă cu sare grunjoasă și se pun la borcan. Se folosește câte o linguriță sau două în mâncare. Vezi rețeta