Despre rețetă
- Categorie rețetă: Supe
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea de țipțeri
- Autor rețetă: Clara Mihnea, Vișeu de Sus, 51 ani
Distribuie:
Preparare
1 kg faină albă
4 liguri zahăr
1 linguriță sare
2 ouă
50 gr drojdie
500 ml lapte
100gr unt sau 150ml ulei
Se frământă un aluat și se lasă la dospit. 300 grame nucă măcinată , 100 gr zahăr, coaja de la o lămâie. Toate se amestecă într-un bol. În alt bol se pune un pic de ulei. Din aluatul dospit se iau cu o lingură găluște mici de aluat care se tăvălesc în ulei și după aia în nucă cu zahăr. Toate se așază într-o tavă rotundă de tort. Până se umple tava mai mult de jumătate, se mai lasă la dospit în tavă după care se coace 45 min.
