Kribenihaluschken - găluște de cartofi

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Supe
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea de țipțeri
  • Autor rețetă: Clara Mihnea, Vișeu de Sus, 51 ani

Distribuie:

Preparare

1kg cartofi dați pe răzătoarea de hrenzele
150 gr faină albă
2 ouă
Un pic de sare
Piper după gust
2 buc. ceapă
4-5 linguri smântână
100 gr brânză frământată sau telemea desărată

Cartofii se dau pe răzătoarea de hrenzele. Se amestecă cu faina, ouăle și sarea. Din aluatul rezultat se fierb găluște în apă cu sare, circa 20 min. Găluștele se strecoară din apă și se lasă un pic la scurs. Se călesc cele două cepe în ulei și se toarnă peste găluștele fierte, se pune smântâna și brânza. Se pot servi ca garnitură la carne sau este o mâncare de post foarte bună; găluștele se pot face și fără ou și amestecate doar cu ceapă, fără brânză.