Halusche

Halusche

500 g făină Sare Apă Se face o cocă ca pentru tăieței. Se întinde. Se lasă un pic la uscat, după care se taie pătrățele. Apoi se pun la... Vezi rețeta

Cozonac nemțăsc

Cozonac nemțăsc

O jumătate de kilă (kilogram) de făină Drojdie cât o nucă O cană de zahăr Vanilie O cană și jumătate de lapte 2 ouă 3 linguri bune d... Vezi rețeta

Semelnodle (găluște de pită) dulce

Semelnodle (găluște de pită) dulce

Pită (pâine) veche tăiată mărunt Zahăr Scorțâcă (scorțișoară) Nuca măcinată O lingură de unsoare (untură) 2-3 ouă O cană de l... Vezi rețeta

Semelnodle (găluște de pită) sărată

Semelnodle (găluște de pită) sărată

Pită (pâine) veche tăiată mărunt Sare Piper O ceapă tăiată mărunt O mână de pătrunjel tăiat mărunt O lingură - două de unsoare (u... Vezi rețeta

Buganseln

Buganseln

1 kg faină albă 4 linguri zahăr 1 linguriță sare 2 ouă 50 gr drojdie 500 ml lapte 100 gr unt sau 150ml ulei 300 gr mac măcinat sau nuc... Vezi rețeta

Granadir - Paste cu cartofi

Granadir - Paste cu cartofi

O pungă de paste sau laște (tăieței) de casă 300-400 gr cartofi 2 cepe mari Sare Piper Se fierb pastele în apa cu sare, se curăță cart... Vezi rețeta