Despre rețetă
- Categorie rețetă: Desert
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea de țipțeri
- Autor rețetă: Sienatovici Ana, Vișeu de Sus, 91 ani
Distribuie:
Preparare
O jumătate de kilă (kilogram) de făină
Drojdie cât o nucă
O cană de zahăr
Vanilie
O cană și jumătate de lapte
2 ouă
3 linguri bune de unt ori unsoare (untură)
Două căni pline cu poame uscate, mere uscate, stafide, nuci, alune tăiate cu cuțitul mărunt.
Coaja de țâtron (lămâie) sau o lingură-două de rom.
Le frământăm toate la un loc și lăsăm aluatul la dospit apoi, când este dospit îl punem în două tăvi și îl mai lăsăm la dospit până se umplu tăvile apoi îl coacem. Când îl scoți fierbinte ori îl ungi cu unt și pui peste zahăr măcinat, ori îl ungi cu șerbet de portocale, ori cu de care ai.
