Despre rețetă
- Categorie rețetă: Supe
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea de țipțeri
- Autor rețetă: Sienatovici Ana, Vișeu de Sus, 91 ani
Distribuie:
Preparare
Pită (pâine) veche tăiată mărunt
Sare
Piper
O ceapă tăiată mărunt
O mână de pătrunjel tăiat mărunt
O lingură - două de unsoare (untură)
2 -3 oua
O cană de lapte fierbinte
Peste pita tăiată punem pătrunjelul, ceapa, sarea, piperul și le amestecăm cu mâna, apoi punem laptele cald și amestecăm, apoi unsoarea și amestecam, și apoi ouăle bătute și iar amestecăm. Fierbem apa cu sare și facem găluștele rotunde cu mâna, nici mici ca nuca, nici mari că ouăle, așa potrivite. Le punem la fiert și le lăsăm până se ridică pe apă. Le mâncăm cu ceapă friptă, ori cu ghebe cu groștior, ori cu zeamă.
