Despre rețetă
- Categorie rețetă: Fel principal
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea Ucraineană
- Autor rețetă: Ileana Botoș, Apșa de Jos (Lower Apsa), 57 ani, Ucraina ( Ukraine)
Distribuie:
Preparare
Se pun la fiert în apă cu sare două-trei “hadaburci” (cartofi), curățate și tăiate în patru. După ce au fiert, se pasează bine în apa în care au fiert şi se toarnă “fărina” (făina) de mălai. Se amestecă până se obține o tocană (mămăligă) mai moale. Slăninuţa se taie în felii subţiri şi se prăjește un pic în “lespide” (tigaie). Brânza de oi se dă pe răzătoare. Într-un vas se pun în straturi: mămăligă, brânză şi tot aşa. Se termină cu un strat de brânză. Deasupra se așează feliile de slăninuţă. Vasul se dă la cuptor pentru 15 minute.
