Despre rețetă
- Categorie rețetă: Fel principal
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea Ucraineană
- Autor rețetă: Ileana Botoș, Apșa de Jos (Lower Apsa), 57 ani, Ucraina ( Ukraine)
Distribuie:
Preparare
Se curăță cartofii, se taie ca pentru piure și se pun la fiert. Când sunt fierți, se zdrobesc cartofii în apa lor. Se adaugă făina de mălai, încet. Într-o tigaie se prăjește slănina afumată, tăiată cubulețe Într-un vas mai mare se formează straturile: primul strat, brânză de oaie răzăluită, al doilea strat, mămăliga cu cartofi (cam cât un deget de groasă) și se repetă. Ultimul strat, jumările. Vasul se pune pe aburi aproximativ 5 minute până se topește brânza sau în cuptor. În mămăligă se poate adăuga și o mână de făină de grâu sau griș.
