Gomboți cu prune sau licvari de prune

Gomboți cu prune sau licvari de prune

Cartofii se fierb și se zdrobesc. Se amestecă cu ou, făină, sare. Se frământă. Foaia de aluat se întinde și se taie pătrățele. Pe fiecare ... Vezi rețeta

Grenadirmars

Grenadirmars

Se fierb 2-3 cartofi tăiați cuburi. Separat se fierb paste de casă. Se taie cubulețe o ceapă, se călește în ulei și se pune boia peste ea. Ca... Vezi rețeta

Grenadirmars - Laște (tăieței de casă) cu cartofi

Grenadirmars - Laște (tăieței de casă) cu cartofi

Laștele se pun la fiert. După ce au fiert se scurg de apă. Cartofii se fierb în coajă, se curăță și se zdrobesc (se pisează). Se călește u... Vezi rețeta

Hagymaszeletek – Felii de ceapă

Hagymaszeletek – Felii de ceapă

Se taie ceapă felii. Se bat bucățile de carne ca pentru șnițel și se condimentează cu piper și sare. Se așază într-o cratiță, un rând ce... Vezi rețeta

Pui umplut cu măruntaie

Pui umplut cu măruntaie

Puiul curățat se umplea cu un amestec din măruntaie fierte, pâine, ouă, șniling (ceapă-usturoi). Puiul se unge cu untură de porc și măieran,... Vezi rețeta

Miel umplut

Miel umplut

Se călește o ceapă și un ardei. Măruntaiele se taie mărunt, mărunt. Se călesc. Se amestecă cu gălbenușuri, pâine înmuiată în lapte, șn... Vezi rețeta