Zöldségleves gomboccal (Supă de legume cu gomboți din cartofi)

Zöldségleves gomboccal (Supă de legume cu gomboți din cartofi)

Se călește o ceapă. Se adaugă 1-2 morcovi tăiați cubulețe, 1 pătrunjel tăiat cubulețe și se călesc. Se sărează și se piperează. Când ... Vezi rețeta

Gombaleves  - Ciorba de hribe uscate

Gombaleves - Ciorba de hribe uscate

200 gr de hribe uscate 1 cana de orez 3 morcovi 200 gr smântână Ulei Sare și piper după gust Hribele uscate se pun la înmuiat în apa f... Vezi rețeta

Gombaleves  - Ciorbă de Crăciun

Gombaleves - Ciorbă de Crăciun

Carnea de porc tăiată cubuleţe se pune la fiert. Când carnea e fiartă se adaugă zarzavat (morcovi, pătrunjel) tăiat cubuleţe şi ciuperci usc... Vezi rețeta

Supă de ciuperci

Supă de ciuperci

Se pun la înmuiat ciupercile uscate. Se schimbă de 2-3 ori apa. Se taie și se călește o ceapă mică. Se pun ciupercile peste ceapă și zarzavat... Vezi rețeta

Galambsaláta - Salată de porumbel

Galambsaláta - Salată de porumbel

Se pun la fiert în apă cu un pic de usturoi şi oţet. Se fierb 15 minute. Se ia de pe foc şi se amestecă cu smântână. Se mănâncă cu cartofi... Vezi rețeta

Supă de fructe uscate

Supă de fructe uscate

Fructele se pun la fiert. Se face hoboraș (rântaș) din lapte, făină, sare, zahăr și se punea în oala cu supă. Vezi rețeta