Zöldségleves gomboccal (Supă de legume cu gomboți din cartofi)

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Supe
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Picu Iulia, Sighetu Marmației, 31 ani

Distribuie:

Preparare

Se călește o ceapă. Se adaugă 1-2 morcovi tăiați cubulețe, 1 pătrunjel tăiat cubulețe și se călesc. Se sărează și se piperează. Când sunt călite suficient, se stinge cu apă și se lasă să fiarbă. Între timp, din 2 cartofi fierți ȋn coajă și răciți, dați pe răzătoarea mică, cu un ou, sare și făină cât să iasă un aluat maleabil dar mai degrabă lipicios, se face un amestec care se lasă până legumele sunt fierte iar apoi cu mâna umedă se formează biluțe mai mici decât o nucă care se fierb în supă.