Korhelyleves - Ciorbă de varză – se face la tăiatul porcului

Korhelyleves - Ciorbă de varză – se face la tăiatul porcului

Se pune varză murată tăiată mărunt la fiert. Se pune carne proaspătă de porc şi aluat din cârnaţi, din care se fac gomboţi (chifteluţe). S... Vezi rețeta

Supă de ouă

Supă de ouă

Se pune la fiert apă cu o ceapă întreagă, piper boabe și 2 foi de dafin. Se face un rântaș subțire: se încinge uleiul, se pune o 1 lingură d... Vezi rețeta

Tárkonyleves  (supă de cuș-cuș)

Tárkonyleves (supă de cuș-cuș)

Se face un aluat mai tare din făină, apă, 1 ou și un vârf de sare. Se lasă la uscat. Când este uscat se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se... Vezi rețeta

Savanyúleves - Supă acră

Savanyúleves - Supă acră

Se pun oase afumate la fiert. Se pun zarzavaturi (morcov, pătrunjel, ţelină) cartofi tăiaţi cubuleţe. Când sunt aproape fierte se pune orez. ... Vezi rețeta

Ciorbă de fasole verde cu cartofi

Ciorbă de fasole verde cu cartofi

Se curăță și se taie zarzavaturi: morcovi, pătrunjel, țelină, gulie și se pun la fiert. Când sunt aproape fierte, se pun cartofii noi tăiaț... Vezi rețeta

Gulyásleves (Gulaș)

Gulyásleves (Gulaș)

Ingrediente: 1 kg carne de vițel 3 morcovi 2 cepe 1 păstârnac 1 gulie mai mică ½ țelină 1 roșie 1 ardei gras 2 cartofi Se călește ... Vezi rețeta