Despre rețetă
- Categorie rețetă: Supe
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
- Autor rețetă: Voinaghi Doina, Sighetu Marmației
Distribuie:
Preparare
Se face un aluat mai tare din făină, apă, 1 ou și un vârf de sare. Se lasă la uscat. Când este uscat se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călește o ceapă în ulei încins peste care se adaugă fulgii de aluat. Se călește până se rumenește. Între timp se pune apă la fiert cu un morcov răzuit, sare, piper boabe. Când fierbe apa se pune aluatul călit cu ceapă. Se face un rântaș subțire, care curge, din: 1 lingură de făină prăjită în ulei încins, care se stinge cu lapte, boia. Când este gata se adaugă smântână și frunze de pătrunjel.
Fulgii de aluat se pot căli în unt sau untură sau se pot fierbe ca orezul și se servesc ca garnitură la friptură.
