Despre rețetă
- Categorie rețetă: Supe
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
- Autor rețetă: Kalmar Elisabeta Veronica, 58 ani, Sighetu Marmației, 2021
Distribuie:
Preparare
200 gr de hribe uscate
1 cana de orez
3 morcovi
200 gr smântână
Ulei
Sare și piper după gust
Hribele uscate se pun la înmuiat în apa fierbinte. Se curăță morcovii, se spală bine și se taie rondele. Într-o oală potrivită ca mărime, la cantitatea enumerată, se pune ulei (100 gr) la încins la care se adaugă rondelele de morcovi și călim un pic conținutul. Se trage de pe foc și se adăugă orezul spălat. Se pune apa și se lasă la fiert. În timp ce fierbe, se strecoară hribele, se lasă să se scurgă bine și se taie bucatele potrivite. Când morcovii și orezul sunt aproape gata, se adaugă și hribele și se lasă să fiarbă la foc mic până se îmbină aromele. Înainte ca ciorba să fie gata se face un rântaș subțire cu boia dulce și se adaugă la sfârșit și smântâna. De două generații ciorba este un preparat de nelipsit în noapte de Revelion.
