Túrós Gomboc (gomboți de brânză)

Túrós Gomboc (gomboți de brânză)

500 g brânză grasă de vaci 1 ou Griș Se amestecă toate ingredientele. Se formează biluțe. se pune la fier apă cu sare. Când fierbe apa ... Vezi rețeta

Krémes (Cremeș)

Krémes (Cremeș)

1 cană ca unitate de măsură pentru toate ingredientele Se amestecă 1 cană de făină cu 1 lingură untură și se prăjesc puțin împreună. ... Vezi rețeta

Szilváskenyér (Pâine cu prune)

Szilváskenyér (Pâine cu prune)

Ȋntr-o tavă de chec unsă cu ulei, așezam felii de pâine înmuiate în lapte. Peste ele punem bucățile de prune. Adăugăm zahăr și scorțișo... Vezi rețeta

Foi cu amoniac

Foi cu amoniac

2 ouă întregi, 10 linguri de zahăr, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte călduÈ›, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță amoniac stins în lapte, fÄ... Vezi reÈ›eta

Cornulețe cu spumă și gem de caise

Cornulețe cu spumă și gem de caise

500 grame făină, 4 gălbenușuri, smântână cât cuprinde. Se face un aluat care se împarte în 4 foi. Se unge fiecare foaie cu unt topit, se rul... Vezi rețeta

Zserbószelet (Prăjitură Gerbeaud)

Zserbószelet (Prăjitură Gerbeaud)

Frământăm jumătate de kg de făină, 3 oua, 150g de zahăr, 200g unt sau margarină, 100 g lapte, drojdie, praf de copt. Împărțim coca în 3 ș... Vezi rețeta