Despre rețetă
- Categorie rețetă: Desert
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
- Autor rețetă: Picu Iulia, Sighetu Marmației, 31 ani
Distribuie:
Preparare
1 cană ca unitate de măsură pentru toate ingredientele
Se amestecă 1 cană de făină cu 1 lingură untură și se prăjesc puțin împreună. Se lasă puțin deoparte. Se face un aluat potrivit de moale din: 1 cană de făină, 50 g de margarină sau de unt, un pic de sare și aproximativ 100 g smântână. Se întinde aluatul, se presară peste făina prăjită în untură, se rulează și se taie în jumătate. Cele două foi se întind și se coc la foc potrivit pe dosul tăvii.
Crema se prepară din 10 linguri de făină, 10 linguri de zahăr, o păstaie de vanilie, 1 l de lapte și 2-3 gălbenușuri. Se amestecă ingredientele și se fierb până obținem o cremă. Albușurile se bat spumă tare și se adaugă în cremă când aceasta s-a răcit puțin.
