Dovleceii se tăiau felii. Se așeza în borcan un strat de sare grunjoasă, un strat de dovlecei, apoi iar un strat de sare, alternând sarea și dov... Vezi rețeta
Se curăță și se rad merele. Se călesc în ulei sau unt. Se face un hoboraș (neprăjit) din 1 lingură făină și un pic de lapte și se toarnă... Vezi rețeta
Se pun la fiert vișine (cu tot cu sâmburi). Se amestecă bine 1 gălbenuș de ou, 1 lingură de făină și un pic de lapte, până nu mai are cocol... Vezi rețeta
3 kg gogoșari, 2 kg ardei kapia, 1/5 litru ulei, 80-1 litru bulion, ardei iute cât dorim de picant. Se spală și macină gogoșarii și ardeii kapi... Vezi rețeta
500 gr. făină, 120 gr. untură sau 150 gr. unt, 3 gălbenușuri, 1 praf de copt, smântână cât cuprinde. Se amestecă, iar din aluatul rezultat s... Vezi rețeta
Foi: 200 gr. unt, 100 gr. zahăr, 3 gălbenușuri, 450 gr. făină, 2 linguri smântână sau lapte, un praf de copt, puțină sare. Din acest aluat s... Vezi rețeta

