Conservare dovlecei

Conservare dovlecei

Dovleceii se tăiau felii. Se așeza în borcan un strat de sare grunjoasă, un strat de dovlecei, apoi iar un strat de sare, alternând sarea și dov... Vezi rețeta

Sos de mere

Sos de mere

Se curăță și se rad merele. Se călesc în ulei sau unt. Se face un hoboraș (neprăjit) din 1 lingură făină și un pic de lapte și se toarnă... Vezi rețeta

Sos de vișine

Sos de vișine

Se pun la fiert vișine (cu tot cu sâmburi). Se amestecă bine 1 gălbenuș de ou, 1 lingură de făină și un pic de lapte, până nu mai are cocol... Vezi rețeta

Pastă de ardei iute

Pastă de ardei iute

3 kg gogoșari, 2 kg ardei kapia, 1/5 litru ulei, 80-1 litru bulion, ardei iute cât dorim de picant. Se spală și macină gogoșarii și ardeii kapi... Vezi rețeta

Kati tészta 2

Kati tészta 2

500 gr. făină, 120 gr. untură sau 150 gr. unt, 3 gălbenușuri, 1 praf de copt, smântână cât cuprinde. Se amestecă, iar din aluatul rezultat s... Vezi rețeta

Kati tészta 1

Kati tészta 1

Foi: 200 gr. unt, 100 gr. zahăr, 3 gălbenușuri, 450 gr. făină, 2 linguri smântână sau lapte, un praf de copt, puțină sare. Din acest aluat s... Vezi rețeta