Despre rețetă
- Categorie rețetă: Desert
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
- Autor rețetă: Kosinszki Renata, Sighetu Marmației
Distribuie:
Preparare
Foi: 200 gr. unt, 100 gr. zahăr, 3 gălbenușuri, 450 gr. făină, 2 linguri smântână sau lapte, un praf de copt, puțină sare. Din acest aluat se fac 3 foi.
Crema: din cele 3 foi, una se sfarmă și se amestecă cu 150 ml. lapte, 150 gr. zahăr pudră, o jumătate de pachet de unt la temperatura camerei, 2 linguri cacao, 2 linguri gem de caise, esență rom. Cele 3 albușuri se bat cu 200 gr. zahăr pudră până spuma devine tare și sticloasă. Crema se întinde între cele două foi, iar spuma se pune deasupra, peste care se rade ciocolată.
