Kati tészta 2

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Boboșan Raluca, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

500 gr. făină, 120 gr. untură sau 150 gr. unt, 3 gălbenușuri, 1 praf de copt, smântână cât cuprinde. Se amestecă, iar din aluatul rezultat se fac 3 foi care se coc pe dosul tăvii. La început, dăm cuptorul la temperatură mare și apoi la mai mică. O foaie se coace mai bine și apoi se sfarmă.

Crema: 1 cană de lapte și 100 gr. unt, foaia sfărâmată, 2 linguri cacao, 2 linguri rom, 4-5 linguri de zahăr. Se amestecă bine compoziția și se pune între cele două foi. Peste foaie se pune o spumă din cele 3 albușuri bătute cu 150 gr. zahăr (albușurile cu zahărul se bat pe aburi). Deasupra se rade ciocolată.