Prăjitură Jerbo (Prăjitură Zserbó)

Prăjitură Jerbo (Prăjitură Zserbó)

450 gr.făină, 200 gr.untură, 500 gr zahăr, 1 gălbenuș, 20 gr drojdie, 100 ml smântână. Se frământă și se lasă 15 minute la odihnit. Se f... Vezi rețeta

Sós stangli (sărățele)

Sós stangli (sărățele)

Se amestecă făină cu untura de porc. Se face o maia din drojdie. Se pune un ou întreg, două gălbenușuri și smântână cât cuprinde. În alua... Vezi rețeta

Csöröge  - Ciurigăi

Csöröge - Ciurigăi

Se face un aluat din ouă, făină și vin alb. Se întinde o foaie subțire ca hârtia. Se taie fâșii cam de 2 degete lățime. Se rulează pe dege... Vezi rețeta

Aranygaluska

Aranygaluska

O jumătate de kg de făină 30 de grame de drojdie 2 ouă 3 linguri ulei 3 linguri de zahăr o lingură de sare o vanilie Se lasă la ... Vezi rețeta

Tarkedli

Tarkedli

Se bat, cu telul, ouăle cu zahărul și drojdia până se topește drojdia. Se pune laptele și se amestecă. Se adaugă făină făină de grâu și... Vezi rețeta

Tiztojásos- Prăjitură cu 10 ouă și cu nucă

Tiztojásos- Prăjitură cu 10 ouă și cu nucă

10 ouă Un unt 300g făină 300g zahăr 300g nucă Un praf de copt Făina se amestecă cu untul și 2 gălbenușuri, puțin praf de copt, se ... Vezi rețeta