Prăjitură Jerbo (Prăjitură Zserbó)

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Voinaghi Doina, Sighetu Marmației

Distribuie:

Preparare

450 gr.făină, 200 gr.untură, 500 gr zahăr, 1 gălbenuș, 20 gr drojdie, 100 ml smântână. Se frământă și se lasă 15 minute la odihnit. Se fac 3 foi.

Umplutura: 300 gr gem de caise sau gem de vișine, 200 gr nucă măcinată, 100 gr zahăr. Pe prima foaie de aluat punem gemul, punem a doua foaie de aluat pe care punem nuca măcinată amestecată cu zahărul. Punem ultima foaie. Se dă la cuptor pentru 30 minute. Peste prăjitura coaptă se toarnă o glazură caldă din: 3 linguri zahăr, 3 linguri cacao, 3 linguri apă, 50 gr unt. Se fierbe până se îngroașă. Peste glazură se mai poate presăra nucă măcinată.