Tiztojásos- Prăjitură cu 10 ouă și cu nucă

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Renata Kosinszki, Sighetu Marmației, 40 ani

Distribuie:

Preparare

10 ouă
Un unt
300g făină
300g zahăr
300g nucă
Un praf de copt

Făina se amestecă cu untul și 2 gălbenușuri, puțin praf de copt, se frământă și se fac 2 foi. Se lasă la o parte 8 gălbenușuri, se freacă cu 300g de zahăr, se pune praful de copt, pe urmă se pune albușul bătut bine și nuca măcinată. Se pune în tava bine unsă cu unt și tapetată cu faină, prima foaie, se adaugă amestecul de ouă cu nucă și se pune a doua foaie peste, se găurește cu furculița foaia și se bagă la cuptor la temperatura de 180 grade, aproximativ 40 min.