Zserbószelet (Prăjitură Gerbeaud)

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Desert
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Picu Iulia, Sighetu Marmației, 31 ani

Distribuie:

Preparare

Frământăm jumătate de kg de făină, 3 oua, 150g de zahăr, 200g unt sau margarină, 100 g lapte, drojdie, praf de copt. Împărțim coca în 3 și întindem 3 foi. Prima foaie se așază în tavă şi se unge cu dulceață. Amestecăm 250g de nucă măcinată cu 150 g de zahăr. Jumătate din acest amestec se presară peste dulceață. Apoi, așezăm peste a doua foaie pe care o ungem cu dulceață și presarăm restul de nucă cu zahăr. Așezăm peste a treia foaie. Lăsăm la o parte 1 oră. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță și se dă la copt. După ce s-a răcit, se dă cu glazura care se face astfel: din 200 g de zahăr și apă cât să acopere zahărul se fierbe un sirop. Când zahărul s-a dizolvat, adăugăm 30 g de cacao și o bucățică de unt de mărimea unei nuci.