Despre rețetă
- Categorie rețetă: Desert
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
- Autor rețetă: Voinaghi Doina, Sighetu Marmației
Distribuie:
Preparare
500 grame făină, 4 gălbenușuri, smântână cât cuprinde. Se face un aluat care se împarte în 4 foi. Se unge fiecare foaie cu unt topit, se rulează și se pun la rece în frigider pentru 3-4 ore. Se ia prima foaie, se taie felii de 5 cm, se întoarce fiecare felie pe lat și se întinde cu sucitorul, foarte subțire (să fie ca foița de hârtie) și se pune cremă cu gem de caise. Crema se face din din 4 albușuri care se bat spumă cu 200 gr zahăr și se adaugă 4 linguri de gem de caise. Se ia cu lingurița spumă și se pune pe foaia subțire. Se formează cornulețul, se așază în tavă. Se continuă cu următoarele foi din frigider după același procedeu. Cornulețele se coc în cuptor (se coc repede). După ce sunt coapte, se dau prin zahăr pudră.
