Gulii umplute

Despre rețetă

  • Categorie rețetă: Fel principal
  • Tip rețetă: Rețetă
  • Zonă rețetă: Comunitatea maghiară
  • Autor rețetă: Chirilă Berta, Sighetu Marmației, 65 ani

Distribuie:

Preparare

Se curăță guliile și se scoate mijlocul. Se umple cu umplutura de sarmale: carne măcinată, ceapă călită, un ardei măcinat, o roșie tăiată., piper, sare, boia. Se pun la fiert la foc încet cu apă cât să acopere guliile. În apă se pun și 2-3 căței de usturoi și un pic de ulei. Când este fiert se freacă bine 1-2 linguri făină cu smântână, se subțiază cu iaurt și lapte și se toarnă peste gulii. Se lasă încă 2-3 clocote să se îngroașe sosul.

Guliile se pot umple și cu un amestec de carne măcinată și ciuperci călite. Se pun în tavă și se toarnă peste gulii un amestec din 1 ou, un pic de ulei, usturoi, piper, sare. Se dă la cuptor.