Se pune la fiert fasole uscată, boabe. După circa 30 de minute se adaugă un „vâjoi” de cureti (o căpătână de varză) tăiat mărunt și sp... Vezi rețeta
Se curăță păstăile de capete. Se pune apă la fiert. Când fierbe, se pun păstăile întregi și se dă un clocot. Se strecoară și se pun la u... Vezi rețeta
Păstăile uscate se pun în apă călduță, la hidratat. Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert, se pun păstăile uscate, hidratate și ... Vezi rețeta
Se fierb boabele de fasole. Când sunt fierte se acrește cu oțet de ton din mere acre sau pere. Se poate pune la fiert și un burac (sfeclă furajer... Vezi rețeta
Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert se pun păstăile, curățate de capete, spălate și rupte în bucăți. Când sunt fierte păstăi... Vezi rețeta
Se face o cocă consistentă din făină, un strop de sare, apă și un pic de zahăr. Se întinde, cu sucitorul, o foaie subțire ca la foaia pentru ... Vezi rețeta

