Mazăre cu cureti (varză) acru din ton

Mazăre cu cureti (varză) acru din ton

Se pune la fiert fasole uscată, boabe. După circa 30 de minute se adaugă un „vâjoi” de cureti (o căpătână de varză) tăiat mărunt și sp... Vezi rețeta

Ciorbă de păstăi undate cu ciolan

Ciorbă de păstăi undate cu ciolan

Se curăță păstăile de capete. Se pune apă la fiert. Când fierbe, se pun păstăile întregi și se dă un clocot. Se strecoară și se pun la u... Vezi rețeta

Ciorbă de păstăi uscate cu ciolan

Ciorbă de păstăi uscate cu ciolan

Păstăile uscate se pun în apă călduță, la hidratat. Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert, se pun păstăile uscate, hidratate și ... Vezi rețeta

Fasole cu oțet (borș de fasole)

Fasole cu oțet (borș de fasole)

Se fierb boabele de fasole. Când sunt fierte se acrește cu oțet de ton din mere acre sau pere. Se poate pune la fiert și un burac (sfeclă furajer... Vezi rețeta

Ciorbă de păstăi

Ciorbă de păstăi

Se pune ciolan de porc la fiert. Când este fiert se pun păstăile, curățate de capete, spălate și rupte în bucăți. Când sunt fierte păstăi... Vezi rețeta

Strubli

Strubli

Se face o cocă consistentă din făină, un strop de sare, apă și un pic de zahăr. Se întinde, cu sucitorul, o foaie subțire ca la foaia pentru ... Vezi rețeta