Ciorbă de varză murată

Ciorbă de varză murată

Se pun la fiert coaste de porc afumate. Când sunt fierte, se pune varza murată tăiată. Se fierb împreună și se pune o mână de orez. Când sun... Vezi rețeta

Zeamă (ciorbă) de miel

Zeamă (ciorbă) de miel

Se fierbe carnea de miel cu cimbru. Când este fiartă se pune smântână din belșug. Vezi rețeta

Supă de păstăi

Supă de păstăi

Păstăile se spală. Se pune apă cu sare la fiert.Când fierbe apa se pun păstăile. Se adaugă un cățel de usturoi, ardei galben, morcov, ceapă... Vezi rețeta

Zeamă de mazăre (fasole boabe)

Zeamă de mazăre (fasole boabe)

Mazărea se spală, se pune la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert. În oală se adaugă afumătură (cârnați, coaste), ceapă, ardei, mor... Vezi rețeta

Supă de cureti (varză)

Supă de cureti (varză)

Se taie cuburi o ceapă, ardei, morcov, roșie și se pun la călit. Varza se taie mărunt se pune peste legumele călite. Se acoperă cu apă. Se las... Vezi rețeta

Zeamă (supă) de porc

Zeamă (supă) de porc

Se curăță, se spală și se taie zarzavaturi: morcovi, pătrunjel. Se pun la fiert cu spinarea de porc proaspătă, spălată și tăiată bucăți... Vezi rețeta