Laşte (tăieței) în zeamă (supă) de afumătură

Laşte (tăieței) în zeamă (supă) de afumătură

Se fierbe șold de porc, coaste sau cârnați, afumate. În zeama rezultată se pun la fiert laște de casă (tăieței lați). Dacă este necesar se ... Vezi rețeta

Supă de urzici

Supă de urzici

Se spală bine și se taie urzicile. Se pun la fiert în zer (lichid care se scurge din iaurt sau din laptele de vacă prins). Se pune și usturoi tă... Vezi rețeta

Supă de găină cu tăieței

Supă de găină cu tăieței

Se pune găina la fiert în apă cu sare. Se adaugă morcovi și pătrunjel. Când sunt fierte, se scoate găina și se pun tăiețeii (răstăuțe) c... Vezi rețeta

Supă de dovleac

Supă de dovleac

Se curăță dovleceii de coajă și sâmburi. Se taie cuburi. Se pun la fiert. Se adaugă în apă sare, mărar, pătrunjel. Din ulei, făină, smân... Vezi rețeta

Brozdi

Brozdi

Se spală și se pun la fiert leuștean de câmp, urzici tinere, măcriș, sălățele, apoi se strecoară și se taie mărunt. Se pune apă într-o o... Vezi rețeta

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Zeamă (supă) de chiminoc (chimen)

Se pune la fiert apă cu o lingură de chiminoc (chimen) și se strecoară. Când fierbe apa se pun boți de faină (găluște) făcute dintr-un ou, f... Vezi rețeta