Halusche

Halusche

500 g făină Sare Apă Se face o cocă ca pentru tăieței. Se întinde. Se lasă un pic la uscat, după care se taie pătrățele. Apoi se pun la... Vezi rețeta

Semelnodle (găluște de pită) dulce

Semelnodle (găluște de pită) dulce

Pită (pâine) veche tăiată mărunt Zahăr Scorțâcă (scorțișoară) Nuca măcinată O lingură de unsoare (untură) 2-3 ouă O cană de l... Vezi rețeta

Semelnodle (găluște de pită) sărată

Semelnodle (găluște de pită) sărată

Pită (pâine) veche tăiată mărunt Sare Piper O ceapă tăiată mărunt O mână de pătrunjel tăiat mărunt O lingură - două de unsoare (u... Vezi rețeta

Buganseln

Buganseln

1 kg faină albă 4 linguri zahăr 1 linguriță sare 2 ouă 50 gr drojdie 500 ml lapte 100 gr unt sau 150ml ulei 300 gr mac măcinat sau nuc... Vezi rețeta

Granadir - Paste cu cartofi

Granadir - Paste cu cartofi

O pungă de paste sau laște (tăieței) de casă 300-400 gr cartofi 2 cepe mari Sare Piper Se fierb pastele în apa cu sare, se curăță cart... Vezi rețeta

Kribenihaluschken - găluște de cartofi

Kribenihaluschken - găluște de cartofi

1kg cartofi dați pe răzătoarea de hrenzele 150 gr faină albă 2 ouă Un pic de sare Piper după gust 2 buc. ceapă 4-5 linguri smântână ... Vezi rețeta