Supă de roșii cu orez

Supă de roșii cu orez

1,5 kg de roșii bine coapte sau 1 l suc de roșii gros sau 2 borcane/ cutii de roșii în bulion de câte 400 g 50 g orez 2 morcovi 2 cepe 200 g ... Vezi rețeta

Supă de cartofi cu smântână

Supă de cartofi cu smântână

1/2 kg cartofi o ceapa un ardei 2 morcovi un pastarnac o legatura patrunjel un ou 150 ml smantana ulei, sare si piper Spălăm, curățam și... Vezi rețeta

Corompei (cartofi) de sordit

Corompei (cartofi) de sordit

Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert cu sare. Se face un răntaș cu lapte, cu lapte acru, cu lapte prins, o lingură de făin... Vezi rețeta

Zeamă de poame (ciorbă de post din fructe uscate)

Zeamă de poame (ciorbă de post din fructe uscate)

Se pun la fiert perele și poamele (prunele) uscate și se mănâncă cu ptită (pâine) de mălai. Este o mâncare pentru zilele de post. Vezi rețeta

Moare (zeamă de varză murată) pârgăluită

Moare (zeamă de varză murată) pârgăluită

Într-o oală nu prea mare se pune apă și moare (zeamă de varză murată) atât cât vrei de acră. Când fierbe se face rântaş din 1-2 linguri d... Vezi rețeta

Zeamă  de mazăre (ciorbă de fasole), napi și morcovi, de post

Zeamă de mazăre (ciorbă de fasole), napi și morcovi, de post

Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert în apă rece. Când e aproape fiartă mazărea, se pun în oală morcovi t... Vezi rețeta