Despre rețetă
- Categorie rețetă: Supe
- Tip rețetă: Rețetă
- Zonă rețetă: Valea Tisei
- Autor rețetă: Țînțaș Stela Varvara, Sighetu Marmației
Distribuie:
Preparare
1/2 kg cartofi
o ceapa
un ardei
2 morcovi
un pastarnac
o legatura patrunjel
un ou
150 ml smantana
ulei, sare si piper
Spălăm, curățam și tocăm legumele. După accea punem la încins într-o cratiță câteva linguri de ulei și apoi adăugăm ceapa, ardeiul, morcovii și păstârnacul. Ținem legumele câteva minute la călit și punem cartofii atunci când acestea s-au înmuiat. Amestecăm cubuletele de cartofi cu legumele și mai lăsăm totul la călit cam un minut-două, apoi punem în oală aproximativ un litru și jumătate de apa. Condimentăm supa de cartofi cu sare după gust și o lăsăm să fiarbă aproximativ 20 de minute. După aceea batem foarte bine un gălbenuș de ou cu 150 ml de smântână peste care apoi turnăm treptat puțină zeamă din supa de cartofi. Adăugăm în supă amestecul de gălbenuș, smântână și zeama, amestecăm foarte bine, oprim focul și punem legătura de pătrunjel tocată mărunt și piper.
