Zeamă  de  legume (ciorbă de legume), de post

Zeamă de legume (ciorbă de legume), de post

Se curăță și se taie mărunt una-două cepe, câțiva cartofi, pătrunjel, doi-trei morcovi, o gulie mai mică. Se taie o căpățână de varză,... Vezi rețeta

Cureti cu zeamă (ciorbă de varză), de post

Cureti cu zeamă (ciorbă de varză), de post

Se taie varza dulce și se fierbe în apă cu un pic de sare și o crenguţă de cimbru. Când varza este fiartă se face un rântaş care se pune în... Vezi rețeta

Zeamă (supă) cu laşte (tăieței)

Zeamă (supă) cu laşte (tăieței)

Să călește o ceapă în ulei de floarea soarelui sau din semințe de dovleac. Peste ea se pune boia, morcov, pătrunjel rădăcină și se fierb î... Vezi rețeta

Zeamă de  mazăre (ciorbă de fasole)  fără rântaş

Zeamă de mazăre (ciorbă de fasole) fără rântaş

Mazărea se pune la fiert cu doi-trei morcovi, pătrunjel, tăiați cubulețe, ceapă tăiată. Când este gata se acrește cu bulion și se pun vreo ... Vezi rețeta

Zeamă de păstăi aite cu mere (ciorbă de păstăi cu usturoi și mere)

Zeamă de păstăi aite cu mere (ciorbă de păstăi cu usturoi și mere)

Păstăile se curăță la capete și se spală bine. Se pune apă la fiert. Când fierbe să pun păstăile. Când păstăile sunt fierte se pune ai ... Vezi rețeta

Zeamă de șălate (ciorbă de salată verde)

Zeamă de șălate (ciorbă de salată verde)

Salata se curăță, se spală bine și se stoarce în mână. Se pune o lingură de untură într-o tigaie și salata. Se amestecă de câteva ori. ... Vezi rețeta