Zamă de bulion (ciorbă de bulion)

Zamă de bulion (ciorbă de bulion)

Se pune ulei, morcozi (morcovi), bulion și un pic de orez la fiert. Este o mâncare de post. Dacă nu e post se pune și smântână. Vezi rețeta

Mazăre cu zeamă  (ciorbă de fasole)

Mazăre cu zeamă (ciorbă de fasole)

Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi se pune la fiert în apă rece. Se face un rântaş cu ulei, boia și piper. Rântașul să ... Vezi rețeta

Tisăliţă cu rântaş

Tisăliţă cu rântaş

Se pune apă să fiarbă cu sare și o crenguţă de cimbru. Se face un rântaş care se stinge cu tisăliţă (tărâțe de grâu cu aluat la ferment... Vezi rețeta

Guiaș

Guiaș

Se taie carne. Se pune în tigaie ceapă, morcozi (morcovi), carnea și se fierb. Se curăță cartofi, se taie și se pun în tigaia cu carne. Dacă ... Vezi rețeta

Zeamă de mazăre și cureti morat (ciorbă de fasole și varză murată)

Zeamă de mazăre și cureti morat (ciorbă de fasole și varză murată)

Se pune mazărea (fasolea) la înmuiat peste noapte, apoi să pune la fiert în apă rece. Varza se taie mai mărunt. Mazărea și varza se fierb sepa... Vezi rețeta

Zeamă de picioci (ciorbă de cartofi), de post

Zeamă de picioci (ciorbă de cartofi), de post

Cartofii se curăță și se taie cubulețe. Ceapa se taie mărunt. Într-o oală se pune ulei, ceapa și morcovii roştăluițî (rași pe răzătoar... Vezi rețeta