Pește fiert în moare (zeamă acră) de castraveți

Pește fiert în moare (zeamă acră) de castraveți

Peştele „se undează” (dă un clocot) în zeamă de castraveţi. Într- tigaie se prăjește ceapă. După ce pestele e gătit „se dunstuluieș... Vezi rețeta

Pești fierți în moare (zeamă de varză murată)

Pești fierți în moare (zeamă de varză murată)

Se curăță peștii de solzi și în interior. Nu se taie capul. Se pun la fiert în zeama de varză murată (sunt fierți atunci când le ies ochii... Vezi rețeta

Zamă de chiminoc (chimen)

Zamă de chiminoc (chimen)

Se fierbe chimen și se strecoară. Se face un rântaş din făină, ulei stins cu lapte amestecat cu smântână. Se pune sare după gust. Se mănân... Vezi rețeta

Zeamă de miel (ciorbă de miel)

Zeamă de miel (ciorbă de miel)

Se taie bucăți carnea de miel și se pune la fiert. Se adaugă ceapă tăiată mărunt, sare, piper, cimbru de câmp, pătrunjel. Când carnea este ... Vezi rețeta

Mazăre (fasole) cu tăieței

Mazăre (fasole) cu tăieței

Se pune la fiert fasolea. Se face un aluat din făină, apă, sare. Se întinde și se lasă la uscat. Se taie cu cuțitul bucățele mici, cât unghi... Vezi rețeta

Zama de fasole cu prune (Ciorbă de fasole cu prune)

Zama de fasole cu prune (Ciorbă de fasole cu prune)

Se pune mazărea la fiert. într-o tigaie mai mică se face un pic de pârgălaș: se pune un pic de ulei, se taie o ceapă, nu prea mare, o roșie, u... Vezi rețeta