Fasole frecată (bătută)

Fasole frecată (bătută)

Se pun la fiert boabele de fasole. Când sunt fierte, se strecoară și se freacă până devin pastă. Se călește în ulei încins usturoi, boia. S... Vezi rețeta

Păstăi aite (cu usturoi)

Păstăi aite (cu usturoi)

Se curăță păstăile mai puioase (cu boabe mai mari) la capete și se rup bucăți. Se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte, se strecoa... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) domnească

Tocană (mămăligă) domnească

Se face o mămăligă din care se pune într-o tavă de cuptor un strat de circa 2 cm. Deasupra se pun: carne și cârnați, fierte și tăiate mărun... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) cu brânză pierdută

Tocană (mămăligă) cu brânză pierdută

Se face o mămăligă. Într-o tigaie, pe sobă, se pune o lingură de untură iar când se topește se pun 4 linguri de mămăligă și 2 linguri de ... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) cu jumere

Tocană (mămăligă) cu jumere

Se face o mămăligă. Separat, în ulei încins sau untură se prăjește slănină, tăiată cubulețe, până cubulețele se rumenesc și sunt croc... Vezi rețeta

Pături

Pături

Se face o mămăligă. Când este caldă se așază într-un castron, în pături (straturi): mămăligă, lictar (magiunul de prune care se amestecă... Vezi rețeta