Boţi (bucăți) de tocană (mămăligă) cu ceapă

Boţi (bucăți) de tocană (mămăligă) cu ceapă

Se taie ceapa mărunt și se prăjește în ulei de floarea soarelui. Se face mămăligă și, când încă este caldă, se iau cu lingura „boţi”... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) de pârgă

Tocană (mămăligă) de pârgă

Porumbul proaspăt cules se desface de pe cocean și se usucă, prin prăjire, pe sobă sau în cuptor. După ce este prăjit se macină și se obțin... Vezi rețeta

Balmoș

Balmoș

Se pune smântâna la fiert cu sare până se subțiază (se face ca un lapte). Se pune făina de mălai încet și se freacă până se alege, pe mar... Vezi rețeta

Mămăligă în pături cu brânză de vacă și smântână

Mămăligă în pături cu brânză de vacă și smântână

Se face o mămăligă. Într-un vas mare se așază în straturi brânză de vacă, mămăligă, smântână. Ultimul strat este smântâna. Se pune ... Vezi rețeta

Tocană (mămăligă) în pături

Tocană (mămăligă) în pături

Se pune apă cu sare la fiert. Când fierbe se pune făina de mălai. Separat se taie slănină cubulețe și se prăjește în ulei până este croca... Vezi rețeta

Îngroșală

Îngroșală

Se pune la fiert carne de porc și cârnați afumați. Se face un amestec din smântână, ou și făină de mălai. Se toarnă peste carne și cârna... Vezi rețeta