Ţulişte

Ţulişte

Se fierb cartofii și se zdrobesc, apoi se amestecă cu făină, ouă și se sărează, după gust. Se iau bucățele din aluatul obținut și se form... Vezi rețeta

Laşte (tăieței) pârgăluite

Laşte (tăieței) pârgăluite

Din foaia preparată din faină și apă, uscată, se taie laște (tăieței) mărunte. Se prăjește în ulei o ceapă tăiată mărunt, apoi se pune... Vezi rețeta

Turtă în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

Turtă în sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna)

Într-o jumătate de litru de sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna) se pune o lingură de zahăr, sare, un vârf de c... Vezi rețeta

Plăcintuţe de păsat

Plăcintuţe de păsat

Se fierbe păsat cu doi morcovi întregi. Se prăjește în ulei sau în untură o ceapă tăiată mărunt. După ce păsatul este fiert se strecoară... Vezi rețeta

Plăcintă de ou

Plăcintă de ou

Se sparg 2 sau 3 ouă și se bat cu 2 linguri de smântână, 2 linguri de lapte, 2 linguri de făină, un pic de sare.Se pot pune și cozi de usturoi... Vezi rețeta

Vărzari

Vărzari

Se face un aluat de plăcinte din: făină de grâu, ou, lapte, drojdie, ulei. Se lasă la dospit, se iau bucăți din aluat, după care se întind cu... Vezi rețeta