Se fierb cartofii și se zdrobesc, apoi se amestecă cu făină, ouă și se sărează, după gust. Se iau bucățele din aluatul obținut și se form... Vezi rețeta
Din foaia preparată din faină și apă, uscată, se taie laște (tăieței) mărunte. Se prăjește în ulei o ceapă tăiată mărunt, apoi se pune... Vezi rețeta
Într-o jumătate de litru de sămătişă (lapte prins care rămâne după ce se culege smântâna) se pune o lingură de zahăr, sare, un vârf de c... Vezi rețeta
Se fierbe păsat cu doi morcovi întregi. Se prăjește în ulei sau în untură o ceapă tăiată mărunt. După ce păsatul este fiert se strecoară... Vezi rețeta
Se sparg 2 sau 3 ouă și se bat cu 2 linguri de smântână, 2 linguri de lapte, 2 linguri de făină, un pic de sare.Se pot pune și cozi de usturoi... Vezi rețeta
Se face un aluat de plăcinte din: făină de grâu, ou, lapte, drojdie, ulei. Se lasă la dospit, se iau bucăți din aluat, după care se întind cu... Vezi rețeta

