Se fierbe o bucată de slănină tăiată şi crestată. Se condimentează cu boia de ardei şi mujdei. Se serveşte cu pită de mălai şi sămătiş... Vezi rețeta
Slănina proaspătă se taie bucăți. Se prăjeÈ™te până devin crocante. Jumerele se scurg într-o strecurătoare, rezultând È™i untura. Se mănÃ... Vezi reÈ›eta
Se face un aluat din făină, 3 ouă, margarină sau ulei, drojdie, zăr sau lapte în care s-a dizolvat 1 praf de copt, sare, puţin zahăr. Se lasă... Vezi rețeta
Hreanul se dă pe răzătoare. Se amestecă cu o lingură de zahăr. Se adaugă smântănă şi se amestecă din nou. Vezi rețeta
Se dă hreanul pe răzătoare. Într-o tigaie se pune ulei, câteva linguri de hrean, zahăr şi se amestecă. Se face un amestec din smântână, lap... Vezi rețeta
1l lapte, 3 linguri făină, lapte prins, smântână. Laptele, smântâna și făina se amestecă cu telul. Se pune sare și un strop de zahăr. Se p... Vezi rețeta

