Slănină popricată

Slănină popricată

Se fierbe o bucată de slănină tăiată şi crestată. Se condimentează cu boia de ardei şi mujdei. Se serveşte cu pită de mălai şi sămătiş... Vezi rețeta

Jmere (Jumări de porc)

Jmere (Jumări de porc)

Slănina proaspătă se taie bucăți. Se prăjeÈ™te până devin crocante. Jumerele se scurg într-o strecurătoare, rezultând È™i untura. Se mănÃ... Vezi reÈ›eta

Pasca cu brânză de vaci

Pasca cu brânză de vaci

Se face un aluat din făină, 3 ouă, margarină sau ulei, drojdie, zăr sau lapte în care s-a dizolvat 1 praf de copt, sare, puţin zahăr. Se lasă... Vezi rețeta

Hrean dulce

Hrean dulce

Hreanul se dă pe răzătoare. Se amestecă cu o lingură de zahăr. Se adaugă smântănă şi se amestecă din nou. Vezi rețeta

Sos de hrean

Sos de hrean

Se dă hreanul pe răzătoare. Într-o tigaie se pune ulei, câteva linguri de hrean, zahăr şi se amestecă. Se face un amestec din smântână, lap... Vezi rețeta

Mărtaș (rântaș)

Mărtaș (rântaș)

1l lapte, 3 linguri făină, lapte prins, smântână. Laptele, smântâna și făina se amestecă cu telul. Se pune sare și un strop de zahăr. Se p... Vezi rețeta