Mărtaș de hrean

Mărtaș de hrean

Se pune slănină neafumată tăiată felii la prăjit, până iese untura. Hreanul se curăță și se dă prin răzătoare. Un pic de hrean răzălu... Vezi rețeta

Leci de porodici (Tocană de roșii)

Leci de porodici (Tocană de roșii)

3 cepe 4 porodici (roșii) 250 ml groștior (smântână) 2 linguri făină de grâu Sare și piper după gust 100 g ulei Ceapa se taie mărunt ... Vezi rețeta

Întinsoare de brânză

Întinsoare de brânză

Se pune apă la fiert și se toarnă făina de mălai. Se lasă să fiarbă. Într-o tigaie se pune ceapă la prăjit. Peste ceapa prăjită se pune b... Vezi rețeta

Brânză-n boț

Brânză-n boț

Mămăliga, rece, se întinde pe un fund de lemn, ca o plăcintă. Peste ea se pune brânză fermentată, după care se împachetează ca o ruladă sa... Vezi rețeta

Brânză prăjită cu slănină

Brânză prăjită cu slănină

Se prăjeşte slănina. Se bat ouăle cu urdă sau brânză sfărmată (ruptă în bucățele). Se toarnă compoziţia peste slănina prăjită. Se ad... Vezi rețeta

Hribe uscate prăjite

Hribe uscate prăjite

Se pun hribele uscate la înmuiat, se spală în mai multe ape să iasă negreala, apoi se taie felii. Se frig două cepe mari în ulei, o roşie. Pes... Vezi rețeta