Se pun păstăile la fiert, după care se strecoară. Într-o tigaie se prăjește ceapă tăiată mărunt. Păstăile fierte se pun într-o cratiță... Vezi rețeta
Se fierb păstăile cu puțină sare. Într-o lespede se călește slănină tăiată mărunt, ceapă și puțină boia. Păstăile scurse de zeamă ... Vezi rețeta
Se face o mămăligă: se pune apă la fiert cu sare, se pune făina de mălai (de moară) compact, în mijlocul ceaunului și se lasă la fiert 5-10 ... Vezi rețeta
Un vas de lut se unge pe interior cu două-trei linguri de smântână, apoi se pune caÈ™ul (brânza de vacă) È™i se toarnă lapte fiert ÅŸi răcit È... Vezi reÈ›eta
Se pune într-un vas sămătişa (iaurtul ce rămâne după ce se adună smântâna) pe marginea plitei sau pe cuptor la scopt (să se coaguleze). Se... Vezi rețeta
Se adună spuma de la laptele de oi. Se pune la fiert. Când începe să fiarbă se pune puțină făină de mălai și urdă. Se amestecă continuu. Vezi rețeta

