Păstăi aite (păstăi cu usturoi)

Păstăi aite (păstăi cu usturoi)

Se pun păstăile la fiert, după care se strecoară. Într-o tigaie se prăjește ceapă tăiată mărunt. Păstăile fierte se pun într-o cratiță... Vezi rețeta

Păstăi aite cu coleşă (fasole verde cu mujdei și mămăligă)

Păstăi aite cu coleşă (fasole verde cu mujdei și mămăligă)

Se fierb păstăile cu puțină sare. Într-o lespede se călește slănină tăiată mărunt, ceapă și puțină boia. Păstăile scurse de zeamă ... Vezi rețeta

Caș cu groștior (zământită)

Caș cu groștior (zământită)

Se face o mămăligă: se pune apă la fiert cu sare, se pune făina de mălai (de moară) compact, în mijlocul ceaunului și se lasă la fiert 5-10 ... Vezi rețeta

Laptele acru

Laptele acru

Un vas de lut se unge pe interior cu două-trei linguri de smântână, apoi se pune caÈ™ul (brânza de vacă) È™i se toarnă lapte fiert ÅŸi răcit È... Vezi reÈ›eta

Caşul  (brânza de vacă)

Caşul (brânza de vacă)

Se pune într-un vas sămătişa (iaurtul ce rămâne după ce se adună smântâna) pe marginea plitei sau pe cuptor la scopt (să se coaguleze). Se... Vezi rețeta

BalmoÈ™

BalmoÈ™

Se adună spuma de la laptele de oi. Se pune la fiert. Când începe să fiarbă se pune puțină făină de mălai și urdă. Se amestecă continuu. Vezi rețeta